Anul agricol 2014, mai greu pentru agricultori

Agricultura

Pentru agricultorii teleormaneni, anul 2014 a fost destul de greu din cauza precipitatiilor abundente care desi benefice pentru productia agricola le-au adus destule probleme. Acum pe final de an fermierii trag linie si constata ca au avut de depasit o multime de dificultati, furtuni, grindina, precipitatii  "daunatori" care au afectat culturile si productia.

Capriciile vremii din acest an le-au produs agricultorilor o multime de greutati desi se anunta un an cu productii foarte bune. Acum, la momentul bilantului fermierii pot spune exact cat au obtinut si ce pierderi au avut. Nici zona Rosiorii de Vede nu a fost ocolita de furtuni si inundatii care au afectat hectare intregi de culturi agricole si au perturbat bunul mers al campaniei de recoltare la paioase. Pierderi au inregistrat si societatile agricole mari pe care doar asigurarea culturilor i-a salvat de la un dezastru.

In aceasta toamna, dupa strangerea recoltelor producatorii agricoli din zona Rosiorii de Vede pun bazele anului agricol 2015 prin eliberarea si pregatirea terenului in vederea insamantarilor de primavara. Mai multe despre activitatea fermierilor rosioreni puteti afla duminica, la pranz, in cadrul emisiunii Fermierul din sud.