APIA a prezentat o informare privind stadiul platilor

Informare APIA

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Teleorman, Eugen Coman, a prezentat ieri o informare privind statiul autorizarii platilor la nivel de judet. Potrivit sitauatiei, acestea au fost realizate intr-un numar destul de mare.

Directorul Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Teleorman, Eugen Coman, a prezentat o informare privind stadiul autorizarii platilor la nivel de judet. Potrivit reprezentantilor APIA, in Teleorman pentru obtinerea subventiei pe suprafata au fost depuse peste 20.000 de cereri.
La capitolul avansului pentru motorina, au fost depuse la nivel de judet peste 700 de cereri.
Deasemenea la nivelul județului Teleorman a fost finalizată acțiunea de centralizare a cererilor depuse de către fermieri persoane fizice și juridice pentru acordarea ajutorului de minimis pentru suprafețele afectate de seceta pedologică din vara acestui an și a fost transmisă la A.P.I.A. București. La nivelul județului, dintr-un număr de 9427 persoane fizice și juridice pentru care au fost încheiate procese verbale pentru suprafețele calamitate, la A.P.I.A.-Centrul Județean Teleorman au depus cereri pentru acordarea acestui ajutor un număr de 5458 fermieri și 4618 cereri sunt eligibile.