Cererile pentru subventia la motorina pe trimestrul IV se depun pana pe 27 februarie

Subventii motorina

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Fermierii teleormaneni care vor sa beneficieze de subventia la motorina, trebuie sa depuna documentele la Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura pan ape data de 27 februarie. Tot in aceasta luna se fac si platile la cei din sectorul zootehnic.

Până pe 27 februarie, inclusiv, fermierii teleormaneni trebuie sa  depuna cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă, stabilită la 21,00 euro/1000 litri pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară, determinată potrivit prevederilor legale, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru, precizează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
Cantitatea totală de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare este de 90.500,00 mii litri. Cantităţile maxime de motorină utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014, defalcate pe structura de culturi şi/sau pe efectivele de animale/păsări/albine/viermi de mătase şi/sau pe lucrările de îmbunătăţiri funciare, pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare, sunt prevăzute în anexa la HG nr. 1108 din 12 decembrie 2014. Pe langa plata motorinei, tot in aceasta luna se fac platile pentru cei ce isi desfasoara activitatea in sectorul zootehnic.
In luna ianuarie, fermierii teleormaneni au primit si subventia pentru cererile SAPS.