Controale la fermierii care au solicitat sprijin pe suprafa

Sprijin suprafete

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

A demarat controlul administrativ pentru fermierii teleormaneni ce au solicitat prin Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura, plata pe suprafata. Astfel, judetul nostru se numara printre cele 11, de la nivel national, unde a fost demarata aceasta actiune.

Se pare ca au fost remediate problemele la sistemul informatic al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura. Potrivit conducerii judetene a acestei institutii, de noaptea trecuta a fost demarata actiunea de control administrativ pentru fermierii din judet ce au solicitat plata pe suprafata. Potrivit reprezentantilor APIA, pana la finalul acestei saptamanii activitatea va fi finalizata.
Cei care au solicitat sprijinul pe suprafata vor benficia de 53 de euro per hectar. Fermierii care au fost selectati pentru controlul pe teren sau teledetectie nu vor fi autorizati la plata pe suprafata.
La nivel de judet 16000 de fermieri au depus cereri pentru plata pe suprafata, iar de noaptea trecuta si pana astazi prin sistemul informatic se efectuase controlul administrativ la 10.000 de persoane. Din pacate insa din cei verificati, doar cativa fermieri au primit aviza favorabil, la restul au aparut cateva erori.