Crescatorii de animale din Plosca vor cooperativa si branza cu brand

oi si capre

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Crescatorii de animale din comuna Plosca au decis sa renunte la actuala forma de asociere si sa infiinteze o cooperativa care sa le ofere avantaje economice si oportunitati de dezvoltare.

Dupa reorganizare intentioneza sa isi omologheze branza de capra produsa la Plosca. Se asteapta aparitia unui nou brand pe piata romaneasca de produse alimentare, branza de capra de Plosca. Initiativa de a omologa acest produs local apartine unor fermieri din comuna Plosca ce intentioneaza sa renunte la actuala forma de asociere si sa infiinteze o cooperativa. Printre avantajele constituirii unei cooperative se numara facilitatile fiscale, recunoasterea ca grupuri de producatori ce beneficiaza de drepturile prevazute de legislatia in vigoare, accesul la subventii,fonduri publice si externe, crearea de noi locuri de munca.
Desi infiintata de putin timp "Asociatia crescatorilor de animale Muntenia" din comuna Plosca are sanse sa se transforme de anul viitor in cooperativa prin vointa membrilor sai. Despre problemele dar si planurile de viitor ale crescatorilor de animale de la