La invitatia conducerii PNL Teleorman, Ministrul Agriculturii a venit la Alexandria

Adrian Oroș la Alexandria

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deși nu s-a aflat la prima întâlnire față în față cu fermierii teleormăneni, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș a ajuns la Alexandria pentru a răspunde tuturor problemelor fermierilor teleormăneni. Alături de acesta, s-au afla și directorii AFIR, APIA și IMM Invest.

La propunerea conducerii liberalilor teleormăneni, delegația de oficiali de la Guvern a ajuns în fața a peste 40 de agricultori din județ, pentru a le afla păsurile și a-și creiona o imagine clară despre cum stau lucrurile în teren, având în vedere în mare parte situația actuală, creată de pandemia de coronavirus, dar și de secetă. Evenimentul a fost prezidat de secretarul general adjunct al Guvernului, teleormăneanul Cristi Barbu.
Prezent la eveniment, practic, fiind unul dintre organizatorii acestei întâlnirii, Eugen Pîrvulescu și-a rugat colegii de la centru, bazându-se pe exepriența acestora să sprijine acest sector de activitate, singurul profitabil din Teleorman.
În schimb, ministrul Oroș și-a început discursul prin a spune că încă din perioada stării de urgență, a cerut clar ministrul afacerilor interne ca restricțiile de circulație din ordonanțele militare emise să nu se refere la agricultori, doarece aceștia strebuiau să meargă în câmp sau la fermă. Apoi, a vorbit despre despăgubirile ce vor fi acordate în agricultură.
În ultima parte a întâlnirii, s-a purtat, practic un dialog între fermieri și reprezentanții instituțiilor centrale, aceștia din urmă încercând să-i lămurească pe agricultori cu privire la toate problemele ridicate.