Putini comercializanti in Piata Alexandria

Piata Agro

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Comerciantii ce isi desfasoara activitatea in piata centrala din Alexandria, sustin ca vanzarea legumelor in preajma sarbatorilor pascale a mers bine. Acest lucru se putea vedea astazi cu ochiul liber, cand jumatate din mesele ocupate zilele trecute, erau libere.

Alexandrenii consuma din ce in ce mai multe legume si fructe proaspte. Si asta reiese din vanzarile pe care comerciantii ce isi desfasoara activitatea in piata centrala din Alexandria, le-au facut in perioada sarbatorilor pascale. Potrivit acestora la mare cautare au fost legumele de sezon, in special salata verde, ridichiile, ceapa verde dar si usturoiul folosit la ostropelul de miel. Ca vanzarea a mers bine, se putea observa cu ochiul liber si numarul celor care au venit cu marfa la piata. Daca saptamana trecuta mesele erau ocupate suta la suta, astazi acestea erau doar in proportie de 50 la suta.
Si pretul legumelor a scazut. Daca saptamana trecuta salata se vindea cu un pret de 2,5 lei, acum aceasta poate fi gasita si la 1,5 lie. Ridichiile se vand acum cu un prêt de 1 leu fata de zilele trecute cand se comercializa cu 1,5 lei. Pretul a scazut si la legatura de ceapa verde sau usturoi.