Putini fermieri teleormaneni au depus cererile de subventii

Subventii agricultura

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit conducerii Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura Teleorman, pana in prezent foarte putini fermieri si-au depus cererire pentru obtinerea ajutorului.

Data limita de predare a acestora este 15 iunie, dar pentru a evita aglomeratia centerele APIA din judet vor fi deschise si in weekend-ul care urmeaza.
Data de 15 iunie este termenul limita pana cand fermierii teleormaneni isi pot depune cererile pentru obtinerea subventiilor. Pana inb momentul insa din pacate foarte putini dintre acestia au adus actele la APIA, astfel ca reprezentantii institutiei se vad nevoiti sa faca un apel catre acestia.
Potrivit datelor la nivel de judet, pana in prezent la sectorul vegetal s-au prezentat 15000 de fermieri si au fost inchise documetele pentru 13000, iar la sectorul zootoehnic doar 500 si-au adus documentele.
Daca anul trecut in aceasta perioada la sediul central al APIA fermierii stateau la cozi interminabile, astazi domnea linistea.
Pentru a evita aglomeratia din ultima zi de depunere a acestor cereri, la toate centrele APIA din judet se va lucra inclusiv sambata 13 iunie, dar si suminica 14 iunie.