Tot mai multi teleormaneni apeleaza la ajutorul de minimis

Ajutor minimis crestere porci

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In aceasta perioada, teleormanenii pot aplica pentru ajutoarele de minimis pentru tomate si cel de crestere a suinelor din rasele bazna si mangalita. Pana in prezent la programul de sustinere a tomatelor s-au inscris 415 fermieri, iar pentru cel de crestere a porcilor s-au depus un numar de 143 de ceri.

Daca anul trecut, cand a fost lansat programul de sustinere a tomatelor, la nivel de judet au depus cereri pentru aceasta subventie un numar de 343 de teleormaneni, anul acesta, pana in momentul de fata numarul celor care au solicitat spijin a ajuns la 415.  Subventia pentru cei care cultiva rosii este de 3000 de euro.
Un numar mare de cereri au fost depuse si pentru programul de crestere a suinelor din rasele romanesti bazna si mangalita. Potrivit Directiei pentru Agricultura Teleorman, 143 de socititari au fost primite.
Pentru a putea beneficia de subventiile de la APIA, administratiile locale au obligatia de a amenaja izlazurile comunale.
Direcțiile pentru agricultură județene sunt responsabile cu implementarea la nivel județean a strategiei și a Programului de guvernare în domeniile agriculturii și producției alimentare, îmbunătățirilor funciare, precum și în domeniile conexe: conservarea și managementul durabil al solurilor și al resurselor genetice vegetale și animale.