Ultima saptamana in care carnetele de renta viagera pot fi vizate

APIA Teleorman

Agricultura
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Teleormanenii care detin carnete de renta viagera, mai au la dispozitie doar o saptama pentru a le viza. Daca acestea nu sunt stampilate, detinatorii nu pot intra in posesia rentei viagere pe anul 2014.

Teleormaneii posesori ai carnetelor de renta viagera, trebuie sa stie ca mai au la dispozitie doar o singura saptamana pentru ca aceste documente sa fie vizate. In cazul in care acestia nu se prezinta la centrele APIA  sa le vizeze vor ramane fara renta aferenta anului 2014.
Potrivit legislatiei in vigoare, renta viagera inceteaza odata cu decesul posesorului. Totusi aceasta poate fi ridicata de catre mostenitorii legali daca acestia vor depune pana la data de 31 august carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu), certificatul de deces (original şi copie), actul de succesiune (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ,,definitivă şi irevocabilă” (original şi copie), B.I/C.I./paşaport al moştenitorului (original şi copie), împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original), precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.
Anul trecut in judetul nostru dintr-un total de 3.109 si-au vizat carnetele doar 2588 de rentieri agricoli.