Alegerile locale din acest an supuse spre dezbatere publica

Alegeri 2016

Alegeri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Autoritatea Electorala Permanenta a lansat in dezbatere publica sase proiecte de hotarare de Guvern, unul dintre acestea vizand stabilirea datei de 5 iunie pentru organizarea alegerilor locale. Un alt proiect vizeaza calendarul actiunilor din perioada electorala a alegerilor locale.

Conform proiectului pana la 22 martie, trebuie numerotate circumscriptiile electorale judetene si a circumscriptiei electorale a municipiului Bucuresti, iar pana la 24 martie a celor din fiecare judet si din fiecare sector al Capitalei. Pana la 25 martie ar trebui adusa la cunostinta data sedintei pentru tragerea la sorti a judecatorilor in Biroul Electoral Central, care ar trebui sa aiba loc pe 26 martie, iar o zi mai tarziu sa fie ales presedintele BEC si loctiitorul acestuia. BEC ar trebui completat cel tarziu pana la 28 martie cu presedintele si vicepresedintii AEP, cu cate un reprezentant al partidelor politice, al organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care au grup parlamentar propriu in cel putin una din Camerele Parlamentului si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.
Pana pe 6 aprilie, partidele, aliantele si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa comunice semnele electorale catre Biroul Electoral Central.
Proiectul de hotarare mai stipuleaza ca cel tarziu pana la 12 aprilie trebuie comunicat de catre AEP numarul de alegatori rezultat din Registrul electoral si din listele electorale complementare.

Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel tarziu pana pe 26 aprilie. Campania electorala pentru acest scrutin va incepe pe 7 mai si se va incheia pe 4 iunie la ora 7,00.
Buletinele de vot vor fi tiparite pana pe data de 26 mai.
Votul va incepe pe 5 iunie, la ora 7,00, si se va incheia la ora 21,00.