Doar 36% dintre rosioreni au votat la alegerile europarlamentare

Prezenta scazuta la vot

Alegeri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rosiorenii nu s-au inghesuit la vot nici la alegerile europarlamentare. Doar 36, 4% a fost prezenta la vot, ieri, in municipiul Rosiorii de Vede, iar PSD a obtinut 36,9 % din numarul de voturi valabil exprimate. Pe locul doi in preferintele politice ale rosiorenilor s-a clasat PNL, dar la diferenta foarte mica de USR- PLUS.

Prezenta modesta la vot in municipiul Rosiorii de Vede si la alegerile europarlamentare desfasurate duminica, in acelasi timp cu referendumul national. Aproape 10.000 de rosioreni s-au prezentat la vot si foarte multi au votat da la ambele intrebari de la referendum. Cei cu care am stat de vorba la iesirea din sectia de votare au inca mari sperante ca va fi mai bine in Romania.
Dupa numararea voturilor din toate sectile de votare, in municipiul Rosiorii de Vede PSD a obtinut 36,9 % din totalul de voturi valabil exprimate, iar pe locul doi se afla PNL cu 19,75%. Pe locul trei in preferintele electoratului rosiorean s-a aflat USR- PLUS cu 19,04%, la o diferenta foarte mica de PNL. Partidul PRO Romania se claseaza pe pozitia a patra cu 7,68%, in timp ce PMP reuseste sa obtina 7% din voturile exprimate, iar ALDE a reusit sa convinga doar 4 % dintre rosioreni sa le acorde votul.