Mai putin de jumatate dintre alegatorii rosioreni au iesit la vot

Alegeri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prezenta slaba, la vot in municipiul Rosiorii de Vede la primul trur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, Doar 46% dintre cetatenii cu drept de vot s-au prezentate la urne si jumatate au au votat cu Victor Ponta.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis a obtinut 21% dintre voturile rosiorenilor, urmat de Calin Popescu Tariceanu cu 7% Corneliu Vadim Tudor cu 4,88%. Primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale s-a incheiat la Rosiorii de Vede cu victoria candidatului social democrat, Victor Ponta care, conform numaratorii paralele a obtinut aproape 50% dintre voturile rosiorenilor. Liderul PSD Cristian Duica a declarat imediat dupa inchiderea urnelor si comunicarea rezultatelor exit-poll-urilor ca rezultatul era previzibil iar pentru turul doi se vor mobiliza si mai bine pentru a-si sustine candidatul.

La miezul noptii, dupa incheierea numaratorii paralele de la sediul ACL Rosiorii de Vede cei doi copresedinti au facut declaratii privind rezultatele obtinute de candidati la primul tur al alegerilor prezidentiale.

Pentru cel de al doilea tur cele doua formatiuni politice sunt hotarate sa se mobilizeze mai bine si sa-i convinga pe rosioreni sa iasa in numar si mai mare la vot.