Sesiune de instruire a operatorilor pentru birourile electorale

Sesiune instruire

Alegeri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Rosiorii de Vede a inceput instruirea persoanelor ce vor sa devina operatori calculator in sectiile de votare. Din zona Rosiorii de Vede  au fost depuse 160 de cereri iar la nivelul judetului Teleorman sunt inregistrate 667 de cereri.

Campania de constituire a corpului de operatori calculator pentru birourile electorale ale sectiilor de votare, lansata de Autoritatea Electorala Permanenta in luna octombrie 2015 se apropie de final in judetul Teleorman. In aceasta saptamana se desfasoara sesiuni de instruire a operatorilor din zona Rosiorii de Vede,unde s-au inregistrat 160 de cereri.

Prima sesiune de instruire  din aceasta zona a avut loc ieri, la Casa municipala de cultura si va fi urmata de alte trei sesiuni de instruire ale  persoanelor  care au depus cereri pentru a deveni operatori calculator. Persoanele desemnate in urma examinarii practice vor pune in aplicare prevederile legii 208/2015 prin care a fost instituit sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si prevenire a votului illegal. Pana la data de 1.februarie.2016, in judetul Teleorman au fost depuse 667 de cereri ale persoanelor care doresc sa devina operatori calculatoare intr-o sectie de votare. In perioada 11.ianuarie- 2.februarie 2016  au fost efectuate sesiuni de instruire si evaluare in Alexandria, Turnu Magurele, Zimnicea si acum, la Rosiorii de Vede. Pana in acest moment au fost evaluate in cadrul sesiunilor 450 de persoane.

Actiunea de instruire si evaluare continua saptamana viitoare la Videle si se va finaliza in Alexandria cu cei care, din motive obiective nu au putut sa participe la sesiunile organizate in zona din care fac parte. Serviciul informatic de monitorizare a prezentei la vot si prevenire a votului illegal are rol instrumental in asigurarea integritatii procesului electoral iar aplicatia informatica pentru verificarea dreptului la vot este un program care asigura prelucrarea datelor de identificare ale alegatorilor de catre operatorii de calculator din sectiile de votare si compararea acestora cu datele déjà inregistrate.