Votul la tara intre speranta, incredere si obligatie

Alegeri
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In comunele teleormanene oamenii s-au prezentat la vot in numar mare pentru a-si alege presedintele. Chiar daca multi nu stiu exact ce face un presedinte au votat cu speranta ca le va fi mai bine in functie de nevoi sau lipsuri.

Vremea frumoasa i-a scos pe oameni din case, ieri si foarte multi s-au indreptat catre sectiile de votare. Cam asa au stat lucrurile in toate localitatile teleormanene iar la Putineiu nu s-a facut exceptie. La scoala din comuna si-au exercitat dreptul la vot, batrani si tineri toti cu speranta ca le va fi mai bine.

Chiar daca nu au existat derapaje grave sau incidente pe timpul votului, vechile obiceiuri n-au diparut cu totul. Sunt multi care vin, inca, la vot dintr-un interes imediat sau mai indepartat au nevoie de stimulente chiar daca este vorba doar de un transport pana la sectia de votare si inapoi acasa.

La cativa kilometri distanta in comuna Dracea e mai liniste, oameni putini si case pustii nu prea dau semne ca se intampla ceva important aici, doar cateva afise si un benner atrag atentia ca sunt alegeri.

La singura sectie din localitate, pana la ora 15 votasera cam 30 % dintre alegatori dar in ultimii ani prezenta nu sare prea mult de 50 %.

In comunele teleormanene oamenii voteaza, de voie sau de nevoie, cu buna credinta, speranta si frica de Dumnezeu sau de cei care ii conduc iar prezenta este intodeauna mai mare in mediul rural, daca primarul isi face treaba si are grija sa ajunga cat mai multi la vot, chiar si cu duba .