Bursa generala a locurilor de munca, in 20 aprilie

Bursa locurilor de munca

Economic
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Persoanele care nu au un loc de munca pot participa la Bursa locurilor de munca, ce va fi organizata de AJOFM Teleorman in data de 20 aprilie. Aceasta se va desfasura in Alexandria, Rosiorii de Vede si Turnu Magurele.

In data de 20 aprilie, incepând cu ora 09.00, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă, ca măsură activă de ocupare, în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul şomerilor. Evenimentul se va desfăşura în Alexandria, la Sala Polivalentă şi la sediul agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Magurele, şi se adresează atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cât şi celor care doresc să se orienteze/reorienteze profesional.
În cadrul evenimentului, specialiştii AJOFM Teleorman vor oferi informaţii agenţilor economici şi şomerilor cu privire la subvenţiile şi facilităţile prevăzute de Legea nr. 76/2002, pentru: programe de formare profesională pentru proprii angajaţi, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea absolvenţilor, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea şomerilor peste 45 de ani, şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, persoane cu handicap, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea şomerilor care mai au 5 ani pînă la pensie, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor şcolare, încadrarea tinerilor cu vârste între 16 şi 25 de ani confruntaţi cu riscul de marginalizare socială, susţinerea financiară a uceniciei la locul de muncă.
Totodată se vor oferi informaţii şi despre proiectele cu finanţare europeană implementate la nivelul judeţului - “INTESPO-Inregistrarea tinerilor în evidenţele Serviciului Public de Ocupare”, “ UNIT 4 RMPD – Ucenicie şi stagii pentru tineri NEETS din regiuni mai puţin dezvoltate”şi “ACTIMOB 1- Activare și mobilitate tineri NEETs”.
Vor fi înmanate materiale publicitare, chestionare de satisfacţie pentru solicitanţii de locuri de muncă;vor fi informaţi şi îndrumaţi către standurile special amenajate, unde vor fi oferite servicii specializate : informare şi consiliere cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie, formare profesională, completarea veniturilor salariale, munca în străinătate -EURES.
În cadrul ediţiei din acest an, vor participa la acest eveniment şi antreprenori bulgari, având ca scop încurajarea mobilitatii forței de muncă în regiunea de frontieră. Evenimentul este organizat și finanțat în cadrul proiectului „Uniţi pentru o piața comună a forței de muncă: o abordare integrată a mobilității forței de muncă în regiunea transfrontalieră România Bulgaria“. În perioada următoare, agenţii economici vor fi contactaţi în vederea identificării unui număr cât mai mare de locuri de muncă pentru a putea fi oferite participanţilor la bursă.
Agenții economici care doresc sa participe la bursa, pot depune ofertele cu locuri de munca la sediile punctelor de lucru/agențiilor locale din raza de domiciliu, pana pe data de 19.04.2018, la fax nr. 0247/311.164 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..