Claudiu Cracea a organizat o intalnire cu oamenii de afaceri din Turnu Magurele

Claudiu Cracea

Economic

Oamenii de afaceri din muncipiul Turnu Magurele, au fost invitati la o inalnire in care s-a discutat depsre modul in care se pot obtine fonduri europene. Invitat la aceast eveniment a fost Petru Luhan, specialist in fonduri europene.

Obtinerea fondurilor europene pentru realizarea unei afaceri, aceasta a fost tema principala a intalnirii ce a avut loc cu oamenii de afaceri din Turnu Magurele. La aceasta, a participat si un expert in fonduri europene. Insa, la inceputul evenimentului, omul de afaceri, italianul Walter Raffini, a ţinut un discurs despre relaţia şi percepţia dintre public şi privat.
Pe de altă parte, Claudiu Crăcea, organizatorul intrunirii, consideră ca marea problemă din Turnu Măgurele este lipsa investiţiilor, ceea ce a condus şi la depopularea localităţii, având un „efect pervers”, întrucât a afectat averile prin scăderea preţurilor la proprietăţi.
În ceea ce priveşte invitatul acestei întâlniri făcute cu scopul de cunoaştere a intenţiilor şi a soluţiilor la problemele socio-economice, specialistul în fonduri europene, Petru Luhan, le-a amintit celor prezenţi ce au pierdut.
De asemenea, Petru Luhan, le-a prezentat turnenilor cum pot accesa aceste fonduri prin diverse programe şi axe prioritare, numai că educaţia antreprenorială se află abia la stadiul de pionierat şi puţini sunt dispuşi să rişte, oricât de optimiste par perspectivele oferite de programele realizate pe bani europeni.