De la 1 ianuarie se schimba bani

Se schimba banii

Economic
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Banca Nationala a Romaniei a anuntat ca va emite noi bancnote si monede, incepand cu 1 ianuarie 2018, care vor circula pe piata in paralel cu cele vechi pana la sfarsitul anului.

"În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr. 146/2016 pentru modificarea Legii nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de "1 ianuarie 2018".

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.
Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.
Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație", se arată în comunicat.