Incasarea taxelor locale merge dificil la Zimnicea

Taxe Zimnicea

Economic
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Chiar daca ne apropiem cu pasi repezi de sfarsitul anului, zimnicenii nu se grabesc sa-si achite taxele catre bugetul local, astfel ca, pana in prezent, incasarile raman in continuare sub asteptari.

Motivul-dificultatile financiare ale populatiei si agentilor economici locali, in special ale principalului grup de firme de pe teritoriul orasului.
Cu putine zile inaintea ultimei luni a anului, incasarile de taxe si impozite la bugetul local al orasului Zimnicea, nu sunt deloc imbucuratoare, ba chiar dimpotriva. Cu un procent de 70% incasari din partea populatiei si cu circa 75% din partea agentilor economici, situatia este una ingrijoratoare pentru edilii zimniceni, care explica aceste incasari slabe prin dificultatile generale ale tarii, dar si prin problemele pe care le traverseaza principalul grup de firme care activeaza pe teritoriul orasului.
Amanarea platirii taxelor locale nu reprezinta o solutie-majorarile adaugate sumelor initiale vor apasa  si mai mult asupra contribuabilului–persoana fizica sau agent economic.
Autoritatile locale incearca sa recupereze debitele restante, astfel ca sute de zimniceni si firme au primit deja somatii in aceasta privinta.
Edilii spera totusi ca zimnicenii sa inteleaga importanta acestei probleme si sa-si achite datoriile catre bugetul local pana la sfarsitul acestui an, tinta vizata de reprezentantii autoritatilor locale fiind depasirea procentului de 90 %, atat in privinta persoanelor fizice, cat si in privinta agentilor economice.