Stimulent financiar acordat angajatorilor pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor

Economic
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Angajatorii care incadreaza in munca elevi sau studenti, beneficiaza de un stimultent financiar. Pentru a beeficia de acesta, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu A.J.O.F.M Teleorman, în termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman aminteste angajatorilor ca pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoare de 50% din indicatorul social de referinta in vigoare, 500 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca. Beneficiaza de stimulentul financiar lunar angajatorii care incadreaza in munca categoria de persoane men?ionat? în baza: unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, încheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial, unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei. In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera încheiat cu norma intreaga. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu A.J.O.F.M Teleorman, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Nu beneficiaza de stimulentul financiar: angajatorii care incadreaza in munca anterior datei de începere a vacantei stabilite potrivit legii si  angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.