Concurs sah

Întemeiat în 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Otto von Moritz, oraşul  Alexandria şi-a luat numele domnitorului de atunci al Ţării Româneşti, Alexandru Dimitrie Ghica. Astazi, muncipiul reşedinţa judeţului Teleorman, a îmbrăcat haine de sărbătoare, desfăşurându-se in această perioada ediţia cu numărul 25 a Zilelor Municipiului.

Ecaterina Ghita

În fiecare an, cu ocazia Zilelor Municipului Alexandria, cel mai vârstic cetăţean este premiat. Anul acesta, cea sărbătorită a fost Ecaterina Ghiţă, care in luna octombrie va împlini 100 de ani. Cu toate că acum are probleme de sănătate, octogenara recunoaşte că a avut o tinereţe frumoasă.

Ziua comunei Orbeasca

Zeci de tineri, iubitori de folclor, dansatori în diferite ansambluri populare, atât din Teleorman, cât și din Olt și Dolj au urcat pe scena amplasată în târgul de la Orbeasca, cu ocazia zilei comunei, care are loc în fiecare an pe 15 august, de Sf. Mărie. Aceștia au deschis practic seara de spectacol, oferit de nume consacrate ale muzicii populare.

Mai multe articole...