A inceput editia cu numărul 25 a Zilelor Muncipiului Alexandria

Concurs sah

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Întemeiat în 1834, după planurile urbanistice elaborate de inginerul austriac Otto von Moritz, oraşul  Alexandria şi-a luat numele domnitorului de atunci al Ţării Româneşti, Alexandru Dimitrie Ghica. Astazi, muncipiul reşedinţa judeţului Teleorman, a îmbrăcat haine de sărbătoare, desfăşurându-se in această perioada ediţia cu numărul 25 a Zilelor Municipiului.

Debutul a fost dat de concursul de şah pentru toate vârstele. Zeci de particpanţi s-u înscris pentru a particpa la concursul de şah, ce a deschis practic Zilele Municipiului Alexandria, eveniment ajuns anul acesta la editia cu numărul 25. Însa, povestea urbei începe cu anul 1834, atunci când un grup de negustori din Zimnicea şi Mavrodin decid să se stabilească pe aceste locuri.
Din acel moment şi până în prezent, muncipiul Alexandria a evoluat. Oamenii mai în vârstă îşi aduc aminte cu plăcere de vremurile tinereţii.
Stariele de sărbătoare vor fi îmbrăcate de Alexandria până duminică seara, atunci când evenimentele dedicate Zilelor Muncipiului se vor încheia.