Astazi a fost marcata ziua protectiei civile

Ziua protectiei civile

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Anul acesta se implinesc 83 de ani de existenta a Protectiei civile in Romania. Acest eveniment a fost marcat si la Alexandria, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Pe platoul din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, a avut loc astazi un ceremonial militar-religios, urmat de prezentarea tehnicii de intervenție și executarea unor exerciții demonstrative, cu ocazia zilei protectiei civile. Activitatea a inceput prin prezentarea onorului militar si intonarea imnului national al Romaniei.
Cu acesta ocazie a fost oficiata si o slujba religioasa.
In cadrul actiunii de astazi, inspectorul sef al ISU Teleormana a dat citire  mesajelor de felicitare primite de la Secretarul de Stat în M.A.I., şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă - dr. Raed Arafat si Inspectorul General al I.G.S.U. – general de brigadă Ovidiu Vasilcă.
Cateva cuvinte despre semnificatia zilei de astazi au spus si reprezentantii autoritatilor judetene.
La finalul actiunii a fost prezentata si tehnica din dotare. In parcul inspectoratului a avut loc stingerea unui incendiu, precum si o demonstratie de descarcerare. Tot astazi au avut loc si avansări înainte de termen: la gradul de plutonier adjutant - plt. maj. Iancu Valentin şi plt. maj. Şerbănescu Adrian, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria.