Astazi, la Alexandria a fost marcata ziua protectiei civile

Ziua Protectiei Civile

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

S-au implinit 84 de ani de existenta a Protectiei civile in Romania. Acest eveniment a fost marcat si la Alexandria, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Pe platoul din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, a avut loc astazi un ceremonial militar, urmat de prezentarea tehnicii de intervenție și executarea unor exerciții demonstrative, cu ocazia zilei protectiei civile. Activitatea a inceput prin intonarea imnului national al Romaniei.
In cadrul actiunii de astazi, s-a dat citire mesajelor de felicitare. Despre sarbatoarea de astazi a vorbit inspectorul sef, colonel Marius Stancu.
Cateva cuvinte despre semnificatia zilei a spus si reprezentantii autoritatilor judetene.
La finalul actiunii a fost prezentata si tehnica din dotare. In parcul inspectoratului a avut loc stingerea unui incendiu, precum si o demonstratie de descarcerare.
Tot astazi au avut loc si avansări înainte de termen: la gradul de plutonier adjutant sef: Anghel Ioancea si Sabin Rezeanu, in gradul de plutonier adjutant: Tudor Tatarici si Viorel Tişu, iar in gradul militar de maior: Gelu Dragomir si Mihaită Leşeanu.