Biserica Sf. Ioan din Rosiori si-a sarbatorit ocrotitorul

Sf. Ioan

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biserica  Sf. Ioan Botezatorul din Rosiorii de Vede si-a sarbatorit, astazi, ocrotitorul. Sfanta Liturghie a fost oficiata de un sobor de preoti, invitati din mai multe parohii ale Protoieriei Rosiorii de Vede.

Ziua de 7 Ianuarie, a doua zi dupa Botezul Domnului, este inchinata preamaririi Sfantului Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului, cel mai mare dintre profeti. In aceasta zi biserica Sf. Ioan din Rosiorii de Vede isi sarbatoreste hramul, prilej de mare sarbatoare pentru credinciosi care au venit in numar mare sa participe la eveniment. Slujba Sfintei liturghii a fost oficiata de un sobor de preoti iar cuvantul de invatatura a apartinut parintelui Catalin Paunescu.

Sarbatoarea Sfintului Ioan Botezatorul a incheiat seria sarbatorilor de iarna care au o semnificatie deosebita pentru crestin - ortodocsii romani. Evenimentul s-a incheiat cu o agata crestineasca asa cum este obisnuit la sarbatoarea hramului. Celor care poarta numele Sfantului Ioan le uram si noi un sincer "La multi ani!"