Campania “Descoperă România” a ajuns la Alexandria

Campania Descoperă România

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Demarată în urmă cu 10 ani, campania “Descoperă Romania”, initiată de binecunoscutul cantor roman Ivan Patzaichin, a ajuns la Alexandria. Vedetele acestor festivaluri pe apă sunt canotcile de 10+1 locuri, folosite drept vehicule în competițiile sportive de viteză pe apă.

Numărul celor care au luat parte la România naturală văzută din barcă nu a fost mic. În total 21 de echipaje s-au inscris pentru a parcipa la concursul de întrecere pe râul Vedea. De a ales Alexandria, ne spune chiar Ivan Patzaichin, într-un interviu dat în exclusivitate.


De-a lungul celor 10 ani de când a implementat acest proiect, fostul sportive de performață, a observant că tinerii sunt tot mai atrași de acțiunile de ecologizare.
Ajunsă la Alexandria campania a urmărit reconectarea oamenilor la natură, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc, promovarea ecoturismului și a mișcării în aer liber prin sportul cu vâsle, dar și o mai bună înțelegere și interpretare a naturii.
Pentru că a existat și o competiție, doritorii s-au putut întrece pe apa râului Vedea. Au existat 21 de echipe. Competiția a fost una strânsă. 
La final cele mai bune echipaje au fost premiate, având posibilitatea să participe la Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle ce va avea loc la Tulcea.