Caravana Vreau sa fiu antreprenor a ajuns la Alexandria

Vreau sa fiu antreprenor

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

“Vreau să fiu Antreprenor” este un proiect creat de către antreprenorii de azi pentru antreprenorii de mâine ai României.

Scopul este acela de a crește percepția valorii antreprenoriatului în rândul elevilor și studenților din România și de a îi educa pe aceia cu intenții antreprenoriale să-și facă ideile vandabile către investitori. Caravana a fost prezenta si la Alexandria.
Vreau să fiu Antreprenor (VSFA) reprezintă caravana națională de antreprenoriat, un proiect creat de către antreprenorii de azi pentru antreprenorii de mâine ai României la Summitul Romanian Business Leaders. Prin conferințele VSFA, antreprenori și intraprenori merg în licee și universități pentru a discuta cu liceeni și studenți despre ce înseamnă să fii antreprenor și a le răspunde la întrebări. Ieri, caravana a fost prezenta si la Alexandria. Cel care a luat primul cuvantul, fiind viceprimarul Augustin Ioan.Conferințele au scopul de a crește percepția valorii antreprenoriatului în rândul elevilor și studenților din România. Platforma gamificată “Vreau să fiu Antreprenor Maraton” încurajează tinerii să acționeze în zona antreprenorială. In randul tinerilor din Alexandria, au fost prezenti si antreprenori de succes. Prima care le-a vorbit adolescentilor a fost Simona Mitrea.Un alt antreprenor prezent, a fost Liviana Tane. Aceasta le-a povestit celor prezenti despre cum a ajuns sa fie antreprenor. Proiectul își propune să inspire generațiile tinere, să îi încurajeze să pornească o afacere pentru a depăși frica de eșec . Conform unui studiu din 2015, 40% dintre dintre românii care văd oportunități bune de business nu pornesc o afacere din teama de a nu eșua.