Ceremionie oficiala in onoarea Capitanului Corlatescu si a ostasilor sai la Rosiori

Ceremionie cpt. Corlatescu

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In memoria Capitanului erou Mihai Cortalescu si a ostasilor sai din Escadronul 3 Regimentul 5 Rosiori cazuti la datorie pe 26 noiembrie 1916, la Rosiorii de Vede a fost organizat un amplu eveniment dedicat eroilor care au aparat orasul cu pretul vietii.

Este pentru prima data cand la Rosiorii de Vede are loc o ceremonie militara, momente traite la intensitate maxima de multimea adunata in centrul municipiului.
Un eveniment istoric important a fost marcat, astazi, la Rosiorii de Vede, in cadrul unei ceremonii speciale dedicate Capitanului erou Mihai Corlatescu si ostasilor sai ce s-au jertfit pentru apararea orasului. Ziua omagierii eroilor sarjei Corlatescu a reunit oficialitatile judetene si locale la ceremonia militara si religioasa organizata la Rosiorii de Vede in aceasta zi memorabila cu participarea Batalionului 22 Infanterie Caracal, a Inspectoratului de jandarmi Teleorman si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman.Printre participantii la ceremonie s-au aflat prefectul judetului, presedintele si vicepresedintii Consiliului judetean Teleorman, sefi de institutii publice din judet, ofiteri MAPN, veterani de razboi. Un sobor de preoti a oficiat slujba de Te Deum dedicata eroilor omagiati astazi.In alocutiune oficialilor au fost evocate faptele de vitejie ale eroilor si semnificatia istorica a zilei de 26 noiembrie 1916 pentru rosioreni.
La Monumentul eroilor au fost depuse coroane de flori, iar Corala Axios a sustinut un scurt recital de cantece patrotice. Momentul culminant al ceremoniei  a fost defilarea Detasamentului de onoare a Batalionului 22 Infanterie Caracal, Inspectoratului de Jandarmi si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Teleorman, in uralele si apauzele rosiorenilor veniti in numar impresionant la acest eveniment.