Ceremonial civil, pentru marcarea zilei veteranilor de razboi

Ziua veteranilor de razboi

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In fiecare an, se marcheaza ziua veteranilor de razboi. In acest sens, astazi, la monumentul eroilor din al doilea razboi mondial a avut loc un ceremonialul civil, militar si religios.

Reprezentitii Institutiei Prefectului Teleorman, Consiliului Judetean Teleorman, Primariei Municipiului Alexandria, Garnizoanei Alexandria, Episcopiei Alexandriei si Teleormanului, au organizat astazi, incepand cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor din al Doilea razboi Mondial din Municipiul Alexandria ceremonialul civil, militar si religios consacrat sarbatoririi Zilei Veteranilor de Razboi. Dupa prezentarea onorului, preotii au
 oficiat o slujba religioasa.
In discrusul sau, viceprimarul muncipiului Alexandria, Gica Anghel, a mentionat faptul ca pentru prima data titlul de veteran de razboi a fost instituit in anul 1902.
Florin Piper-Savu, vicepresedintele Consiliului Judetean, a punctat faptul ca veteranii de razboi sunt din ce in ce mai putini.
La eveniment a fost prezent si prefectul judetului, Florinel Dumitrescu, a mentionat ca veteranii de razboi sunt adevarate simboluri.
La actiune a luat parte si presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi Teleorman, colonel in rezerva Nicolae Puchiu.
Tot in cadrul evenimentului au fost inmanate din partea primariei plachete unor veterani de razboi, in semn de recunostinta si apreciere.
Reprezentantii autoritatilor publice judetene si locale, ai filialelor partidelor politice, grupurilor parlamentare, ai serviciilor publice deconcentrate, operatorilor economici, ai sindicatelor si organizatiilor nonguvernamentale, reprezentantii filialelor veteranilor de razboi, filialei cadrelor militare in rezerva si in retragere, ai revolutionarilor, au depus coroane si jerbere de flori.
Actiunea s-a inchierea prin momentul mult asteptat de catre cetatenii prezenti la actiune si anume defilarea cadrelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.