Ceremonial dedicat eroilor neamului la Rosiorii de Vede

Eroii rosioreni

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In memoria eroilor cunoscuti si necunoscuti la Rosiorii de Vede a avut loc, astazi, o ceremonie solemna la Statuia Eroilor din fata primariei.

Ziua Eroilor a fost marcata si la Rosiorii de Vede de Inaltarea Domnului, sarbatoarea crestina dedicata eroilor neamului romanesc din toate timpurile. La ceremonia solemna de cinstire a eroilor neamului organizata de autoritatile locale rosiorene au participat, veterani de razboi, cadre militare active si in retragere, elevi, reprezentanti ai institutiilor publice, partidelor politice si agenti economici. In alocutiunile rostite de invitati, au fost evocate faptele celor care s-au jertfit pentru, demnitate si unitate nationala de-a lungul istoriei.

O slujba religioasa a fost oficiata la Monumentul Eroilor dar si in bisericile din municipiu unde clopotele au batut, astazi, pentru toti eroii neamului. Coroane si jerbe de flori au fost depuse la Monumentul Eroilor din Rosiorii de Vede in memoria si cinstirea celor care si-au dat viata pe campurile de lupta pentru patria lor.