Ceremonial dedicat Eroilor romani din toate timpurile, la Rosiori

Monumentul Eroilor Rosiori

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rosiorenii si-au cinstit eroii in cadrul unui ceremonial desfasurat pe platoul din fata primariei unde se afla Monumentul Eroilor. In semn de respect si aleasa pretuire cei cativa veterani de razboi prezenti la ceremonie au primit din partea autoritatilor locale placheta "Centenarul Marii Uniri".

In ziua sfanta a Inaltarii Domnului, rosiorenii si-au cinstit eroii in cadrul unui ceremonial desfasurat pe platoul din fata primariei, la monumentul inchinat eroilor rosioreni care s-au jertfit pentru apararea si intregirea neamului romanesc. La eveniment au fost prezenti si veteranii de razboi rosioreni, tot mai putini de la un an la altul, care au primit din partea autoritatilor locale cate o placheta "Centenarul Marii Uniri".
Slujba de Te Deum a fost oficiata de un sobor de preoti din Protoieria Rosiorii de Vede, iar clopotele au batut ,astazi , la toate bisericile pentru eroii cunoscuti si necunoscuti ai neamului romanesc.
La Monumentul eroilor au fost depuse coroane de flori din partea institutiilor publice, veteranilor de razboi, unitatilor de invatamant, partidelor politice si agentilor economici din municipiul Rosiorii de Vede.