Ceremonial dedicat Zilei Nationale la Rosiorii de Vede

Ziua Nationala Rosiori

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sute de rosioreni au participat la ceremonia organizata de autoritatile locale la Monumentul eroilor de Ziua Nationala a Romaniei. Festivitatea a inceput cu intonarea Imnului de Stat al Romaniei  si s-a incheiat cu depunerea de coroane in onoarea eroilor neamului. Toti cei prezenti la eveniment au fost invitati la o portie de fasole cu carnati si un pahar cu vin fiert.

Ziua nationala a Romaniei a fost sarbatorita si la Rosiorii de Vede in cadrul unei ceremonii desfasurate pe platoul din fata Primariei, la Monumentul eroilor unde au fost prezenti sute de rosioreni, veterani de razboi,autoritati locale, elevi, reprezentanti ai institutiilor publice si agenti economici din municipiu.
Un sobor de preoti din Protoieria Rosiorii de Vede a oficiat slujba de Te Deum pentru eroii neamului romanesc.
La monumentul eroilor au fost depuse coroane de flori din partea institutiilor publice si de invatamant, asociatii de veterani, cadre militare, pensionari, partide politice si agenti economici din municipiu. Singurul parlamentar care a depus o coroana in memoria eroilor rosioreni a fost Mara Calista, deputat PNL de Teleorman.
De la manifestarile dedicate zilei nationale nu a lipsit nici traditionala fasole cu carnati si vinul fiert oferite de autoritatile locale tuturor celor prezenti la eveniment.