De ieri, Zimnicea a intrat oficial in atmosfera sarbatorilor de iarna

Aprindere lumini

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ca si in anii trecuti, seara de Sfantul Nicolae a adus in orasul de la malul Dunarii luminile de sarbatori. Evenimentul de ieri a fost insa unul mai retinut decat in anii precedenti, comunitatea zimniceana aducand cu aceasta ocazie si un omagiu celui care a fost Mihai 1 al Romaniei.

Mos Nicolae a adus si anul acesta atmosfera sarbatorilor de iarna la Zimnicea. Seara zilei de ieri a marcat si anul acesta aprinderea luminilor de sarbatoare in tot centrul orasului Zimnicea. Sute de zimniceni, in special elevi ai scolilor din oras care au si recitat poezii specifice, au luat parte la ceremonia publica de deschidere a sezonului de iarna. O ceremonie din care sarbatoarea nu a lipsit, dar a fost retinuta si temperata de atmosfera de doliu national in urma stingerii din viata a ultimului suveran roman, M S Regele Mihai 1 al Romaniei. Mihai 1 a fost timp de decenii regele tuturor romanilor, un model de moralitate si consecventa in slujirea poporului roman.
Dupa aprinderea luminilor in tot centrul orasului, atentia publica s-a mutat catre monumentul eroilor din parcul central, acolo unde a avut loc o slujba religioasa in memoria Regelui Mihai.
Incepand de ieri, spectacolul de lumini va struluci in fiecare seara, pana dupa incheierea sezonului sarbatorilor de iarna.