De Rusalii, balciul revine la Alexandria

Balci

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alexandrenii pot merge in aceste zile libere la balciul de Rusalii. Ca in fiecare an, acesta se desfasoara in targul saptamanal din Alexandria, iar comerciantii era astazi cu ultimele pregatiri. Pe langa tiribombe si terase, doritorii isi pot achizitiona atat strachini cat si linguri confectionate manual.

Timp de 3 zile alexandrenii au parte de distracte. Si in acest an, in targul saptamanal din urbe, este organizat balciul de Rusalii. Astazi pregatirile erau pe ultima suta de metrii, iar aici se gasesc de la terase, tiribombe si produse traditionale ce au legatura cu Rusalii. Traditia spune ca in ziua acestei sarbatori sa fie impartite strachini cu mancare dar si linguri noi. Si acestea se gasesc si anul acesta. Nea Nicolae, a venit special cu lingurile confectionate manual tocmai din Marasesti pentru a le vinde alexandrenilor. Nu este prima data cand vine in Alexandria, omul a mai fost.
Daca adultii sunt invitati la cumparaturi, cei mici sunt atrasi de vata pe bat, turta dulce, calusei, masinute dar si tiribombe. Si pentru ca luni este declarata zi libera, balciul se va prelungi pana in ziua de Rusalii