De ziua nationala, Primaria Alexandria a organizat un concurs pentru elevii de gimnaziu

Mândru de România

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dupa finalizarea ceremoniei publica, militara si religioasa, desfasurata de ziua nationala a Romanie, actiunile au continuat. Astfel, reprentantii Primarie Alexandria au organizat un spectacol concurs.

Copiii de la cele sase unitatii de invatamant gimnazial din muncipiul Alexandria s-au intrecut pentru obtinerea marelui premiu la concursul “Mândru de România”. Acesta a fost organizat de Primaria muncipiului Alexandria in cadrul manifestarilor dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei. Echipele de elevi, sub coordonarea cadrelor didactice, au prezentat cum au putut mai bine, obiceiuri si traditii populare, precum si momente istorice.
In urma jurizarii, castigatoarea concursului a fost echipa Şcolii Gimnaziale “Alexandru Colfescu”, premiul oferit de municipalitate fiind o vizita la cele mai importante muzee din Bucuresti. Organizatorii au oferit si premiul pentru autenticitate, constand într-un sistem audio, echipei Şcolii Gimnaziale nr. 5. Premii de participare au obtinut elevii scolilor “Stefan cel Mare”, “Mihai Viteazul”, nr. 6 şi nr. 7 din Alexandria, acestea constand in dulciuri si atlase istorice. Totodata, cadrele didcatice care au pregatit elevii au primit enciclopedii istorice.