Desfasurare impresionanta de forte ale pompierilor, la Padurea Vedea din Alexandria

Concurs Descarcerare si Acordarea Primului Ajutor

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

6 echipaje de pompieri militari din tot atatea judete si-au aratat astazi, maiestria si indemanarea in cadrul Concursului de Descarcerare si Acordarea Primului Ajutor, faza zonala. Competitia se deruleaza pe parcursul a 2 zile, iar la deschidere au participat si oficialitati teleormanene.

Pentru ca vorbim de institutii militarizate, in deschiderea concursului, prefectul judetului a primit onorul militar si s-a intonat imnul national al Romaniei.
Atat Florinel Dumitrescu, cat si seful ISU Teleorman, colonel Mariu Stancu a dorit sa le ureze echipelor prezente „mult succes”.
Concursul nu se afla la prima editie, insa, este pentru prima data cand se organizeaza la Teleorman.
Ca la orice concurs, juriul a fost format din evaluatori cu experienta, care au fost foarte exigenti in privinta notarii. S-au creat situatii de urgenta delicate, cu „victime”, salvatorii nestiind care este exercitiul tactic pe care urmeaza sa il execute.
Daca la partea de „traumatisme”, am vazut exact cum trebuie actionat, in ceea ce priveste descarcerare, lucrurile s-au complicat putin, deoarece echipajul de pe descarcerare trebuia sa lucreze alaturi de colegii SMUD.
Ramane sa vedem care va fi clasamentul, in urma probei, care va avea loc maine, de dimineata, tot in Parcul Padurea Vedea, din Alexandria. Tot maine va avea loc si premierea echipajelor de pe primele pozitii.