Desfasurare impresionanta de forte de ordine pe platoul din Padurea Vedea

Echipament interventii

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zeci de pompieri, polițiști și jandarmi, cu tehnica și echipamentele pe care le folosesc pe timpul desfășurării unei intervenții sau anchete au sosit încă de la primele ore ale dimineții, în parcarea din Parcul Pădurea Vedea.

Poate cel mai atractiv stand a fost cel al luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale, care au expus armamentul din dotare.
Dacă pentru adulți cel mai atractiv atelier a fost cel al luptătorilor SAS, pentru cei mai mici, câinii și mașinile de intervenție ale pompierilor s-au numărat printre preferate. Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” al județului Teleorman au stat permanent printre vizitatori și chiar le-au propus o serie de dezbateri și discuții pe teme preventive, oferindu-le sfaturi prețioase despre modul cum trebuie să ne comportăm în anumite situații dificile.
Să nu uităm că la nivelul instituției, există și serviciul SMURD, dar și compartimentul de voluntari. La acest atelier, paramedicii formatori executau demonstrații despre modul corect de acordare a primului ajutor medical.
Autospeciala de salvare de la înălțime a ridicat macaraua spre cer, spre încântarea publicului. Cortul de contaminare a fost și el instalat, iar scafandrii au venit cu barca și echipamentul pe care îl folosesc. Autospeciala de stingere a incendiilor a fost și ea prezentă, dar și un echipaj de la descarcerare, care a simulat un accident rutier, din care a rezultat o victimă încarcerată.
Chiar dacă, ei vin doar în cazuri izolate, la descinderi, adică spargeri de uși sau scandaluri și chiar dacă purtau uniformele din dotare și aveau fețele acoperite, ”mascații”, așa cum sunt ei cunoscuți de publicul larg au dorit să le arate teleormănenilor care nu sunt certați cu legea și nu numai că sunt pregătiți și au cu ce să intervină ori de câte ori situația o impune.
În special, copiii care vizitau standurile Poliției județene doreau să atingă armamentul expus, dar și scuturile și celelalte echipamente de lucru ale acestora, astfel că luptătorii nu doar că le permiteau acest lucru, dar îi și ajutau să înțeleagă cum le folosesc în misiuni.
Printre polițiștii mai puțin vizibili, adică cei care intervin doar în anumite cazuri, și anume cei din cadrul Serviciului Criminalistic le-au prezentat trusa de ridicare a probelor în caz de infracțiuni.
Tot în Pădurea Vedea din Alexandria, în paralel cu demonstrațiile forțelor de ordine, pe terenurile de sport aveau lor competiții între elevi. Toate aceste manifestări s-au încadrat în programul creat de Consiliul Județean, pentru a sărbători Ziua Teleormanului, prima ediție.