Duminica va avea loc Hramul Manastirii din Crangu

Manastirea din Crangu

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Duminica, 5 noiembrie, crestin-ortodocsi sunt asteptati la un eveniment deosebit in localitatea Crangu. Va avea loc hramul manastirii Sfintii Mucenici Galaction si Epistimia, incepand cu ora 9 si 30 de minute. In mijlocul credinciosilor va fi prezent si Preasfintitul Galaction Stanga Episcopul Alexandriei si Teleormanului.

Desăvârșire, monumentalitate, pace, acestea învăluite într-un cumul de miresme biblice, creatoare de profunde introspecții și de renunțări la preocupări cotidiene stresante, se găsesc într-un loc duhovnicesc, supravegheat din înălțimi celeste. Este locul în care s-a înălțat fizic și spiritual Mănăstirea Crangu, in anul 2002. De atunci, in fiecare an, pe data de 5 noiembrie crestinii sunt asteptati sa ia parte la Sfanta Liturghie, oficiata de episcopul locului. In mijlocul credinciosilor va fi prezent si Preasfintitul Galaction Stanga, episcop al Alexandriei si Teleormanului, care isi va sarbatorii si orcrotitorul spiritual.
Pe partea stângă a şoselei care leagă municipiile Alexandria și Turnu Măgurele, în pădurea din comuna Crangu, se află un așezământ monahal de profundă spiritualitate. Ieșind din vacarmul orașului, vine îndată acomodarea cu liniștea emanată de limpeziciunea locului unde este așezată Mănăstirea Crângu, care iese în întâmpinarea credincioşilor zveltă şi strălucitoare.