Fosti jucători ai echipei Steaua Bucuresti vin la Alexandria pentru un meci caritabil

Eric

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alexăndrenii, și nu numai sunt așteptați în data de 14 aprilie, începând cu ora 11, la stadionul municipal la un eveniment de strângere de fonduri pentru un băiețel în vârstă de 4 ani, din satul Păuleasca, comuna Frumoasa, grav bolnav. Finala meciurilor de fotbal se va juca împotriva unor foști jucători ai echipei Steaua București.

Sănătatea este cel mai de preț lucru! Când o avem nu o prețuim și când n-o mai avem, căutăm prin toate căile să o redobândim. Situația devine și mai emoționantă când vorbim despre copii. Ne sensibilizează când auzim de cazuri de copii bolnavi. Eric a fost un prunc dorit în familia Mitran, s-a născut la termen, după o sarcină monitorizată de un medic de specialitate, mămica având analizele la zi. A crescut frumos până la vârsta de un an și 8 luni, când într-o zi de vară a făcut febră foarte mare.
Nimic până la această vârstă nu prevestea tragedia ce va urma. După 8 luni de zile de chin, suferință, investigații medicale amănunțite în mai multe spitale din capitală, diagnosticul a fost unul neașteptat: encefalită.
Singurii doctori care, după ce au văzut analizele, l-au acceptat pentru tratament au fost cei din Turcia. Vorbim de o clinică privată, unde atât analizele, cât și internarea costă. Prima deplasare a costat 14.000 de euro, bani pe care familia a reușit să-i adune de la oameni de bună credință și de la o asociație din București.
Din luna februarie a anului trecut, pentru că medicii le-au dat speranță de recuperare de peste 90%, Eric trebuie să meargă lunar în Turcia, pentru 2 zile. Deplasarea, cu tot cu medicamentație și investigații costă în jur de 4.000 de euro, bani pe care familia nu îi are. Tatăl este lucrător la o firmă privată din Alexandria, mama primește indemnizație pentru îngrijirea copilului cu handicap, iar bunica are o pensie modică.
Din fericire, deși tatăl lui Eric nu s-a plâns niciodată în toți acești ani de situația dificilă pe care o are acasă, conducerea societății comerciale unde lucrează a auzit de problemelele cu care se confruntă și a inițiat o campanie de strângere de fonduri.
Fostul fortbalist alexăndrean al echipei Steaua București, Vali Badea nu a stat deloc pe gânduri când a fost sunat să se implice în organizarea evenimentului caritabil.
Continuarea tratamentului este vitală, orice întrerupere putând anula eforturile financiare și progresele medicale de până acum. Tocmai de aceea, toți oamenii de bine, care vor să întindă o mână de ajutor pentru ca Eric să se poată bucura de o copilărie fericită și să ducă o viață normală sunt așteptați în data de 14 aprilie, la stadionul municipal din Alexandria. Prețul de intrare este modic, 10 lei, dar poate că tocmai această sumă mică poate contribui la salvarea vieții unui copilaș de doar 4 ani. Orice ajutor financiar este bine venit și poate fi donat în conturile: EUR RO43 BTRLEURCRT0421704901, GBP RO98 BTRLGBPCRT0421704901 sau RON RO93 BTRLRONCRT0421704901. Conturile sunt deschise pe numele mamei, Marinela Mitran, la Banca Transilvania. Șansele de recuperare ale lui Eric sunt mari, haideți să întindem o mână de ajutor pentru un copil care are toată viața înainte.

fosti jucatori