Gala Galaction comemorat la mormantul sau de la Manastirea Cernica

Comemorare

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca municipala din Rosiorii de Vede l-a comemorat pe Gala Galaction, patronul sau spiritual, la mormintul sau aflat la Manastirea Cernica. In memoria scriitorului si teologului teleormanean a oficiata si o slujba de pomenire.

La 55 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Gala Galaction, slujitor al altarului si al condeiului, Biblioteca municipala din Rosiorii de Vede care ii poarta numele a organizat o ceremonie speciala la Manastirea Cernica unde se afla mormantul scriitorului. Un grup de rosioreni, oameni de cultura si copii au pornit pe urmele lui Gala Galaction pana la Cernica pentru a-I aduce un omagiu scriitorului teleormanean.
Slujba de pomenire de la mormantul scriitorului a fost oficiata de un sobor de preoti de la Protoieria Rosiorii de Vede.
Gala Galaction, pseudonimul literar al lui Grigore Pisculescu, s-a nascut pe 16 aprilie 1879 in comuna Didesti si a murit pe 8 martie 1961 la Bucuresti. A fost scriitor, preot ortodox, unul din pilonii de referinta ai Teologiei romanesti si literaturii universale in egala masura.