Hramul bisericii Sfantului Apostol Andrei din Trivalea Mosteni

Biserica din Trivale Mosteni

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Credinciosii din localitatea Trivalea Mosteni au avut parte de un eveniment important pentru urbea lor. Acestia au participat cu mic cu mare la hramul lacasului de cult, eveniment ce a avut loc de Sfantul Andrei, slujba fiind oficiata de un sobor de 10 preoti.

Micuţa ctitorie ridicată în localitatea Trivalea Moşteni a devenit neîncăpatoare, pentru că mulți săteni, tineri, vârstnici și chiar copii, și-au dorit să participe la slujba de Liturghie ce a avut loc de Sfantul Apostol Andrei și a fost oficiată de un sobor de 10 preoți veniți de la bisericile învecinate. La strană, răspunsurile au fost date de cunoscutul psalt Petre Moise. Evenimentul a avut loc cu ocazia hramului lacasului de cult.
Credincioşii care au participat la hramul lăcaşului au avut ocazia să se închine la o părticică din moaștele Sfântului Nectarie, Mare Tămăduitor, iar la terminarea slujbei să se înfrupte din bunătățile de post pregătite cu dragoste de organizatori. Prima piatră de temelie a Bisericii Sfântul Apostol Andrei din localitatea Trivalea Moşteni a fost pusă pe data de 17 aprilie 2012, iar primul hram s-a făcut în curtea bisericii, în toamna aceluiaș an, nefiind gata construcția.