La Rosiorii de Vede au inceput Zilele recoltei

Zilele recoltei

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ieri, au inceput Zilele Recoltei la Rosiorii de Vede, eveniment organizat de primaria municipiului pe platoul din piata centrala unde au fost amenajate spatii destinate expunerii si vanzarii legumelor si fructelor de sezon.Targul de toamna ramane deschis pana pe 15 octombrie.

In aceasta saptamana, la Rosiorii de Vede se desfasoara Zilele recoltei, eveniment specific toamnei, ce a debutat, ieri, 10 octombrie,data stabilita prin lege ca zi a produselor agroalimentare romanesti. Pentru acest eveniment ce se desfasoara in perioada 10-15 octombrie, Primaria municipiului Rosiorii de Vede a pus la dispozitia producatorilor un spatiu generos amenajat pe platoul din piata centrala.
Majoritatea producatorilor se lasa asteptati desi organizatorii nu percep taxe pentru comercializarea produselor in aceste zile de sarbatoare a toamnei si roadelor ei. Pana cand vor avea de unde sa aleaga cele mai bune legume si fructe, rosiorenii se pot rasfata cu un mic dau o gogoasa, chiar in incinta targului. De la sarbatoarea recoltei nu lipsesc florile si arbustii ornamentali, nici vestitul cozonac unguresc, doar mustul nu mai are cautare pentru ca deja s-a transformat in tulburel.