La Rosiorii de Vede s-a deschis Muzeul comunismului

Epoca de Aur

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In cadrul Proiectului educational "Amintiri din Epoca de Aur", Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Rosiorii de Vede a amenajat un mic muzeu al comunismului cu obiecte reprezentative si publicatii ale vremii. Scopul acestui proiect a fost sa indrepte atentia tinerilor liceeni catre viata cotidiana din comunism prin recompunerea unui cadru reprezentativ al acelei perioade.

La inaugurarea micului muzeu ,tinerii au aflat cum era viata in "epoca de aur" chiar de la martorii acelor vremuri. Amintiri din "Epoca de Aur" este titlul proiectului educational derulat in aceasta perioada de Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Rosiorii de Vede care isi propune sa indrepte atentia tinerilor catre viata cotidiana din comunism. Pentru a intelege mai bine aceasta perioada din istoria noastra au amenajat un mic muzeu care recompune un cadru reprezentativ al vremii in care tinerii sa fie martori ai efectelor regimului comunist asupra vietii de familie, a valorilor traditionale si societatii in ansamblu.
La inaugurarea muzeului au fost prezenti si reprezentanti ai institutiilor partenere in proiect care le-au impartasit tinerilor liceeni din experientele traite de ei in perioada comunista.
Expozitia cuprinde obiecte de uz casnic si decorativ, fotografii, documente personale, manuale, carti, diferite publicatii si obiecte de imbracaminte colectionate de la familiile elevilor, de la cadre didactice si colaboratori care sa recompuna cat mai fidel viata de zi cu zi a oamenilor, in perioada comunista.