La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat Parada europei

Parada europei

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sambata, la Alexandria a avut loc cea de-a 11 a editie a paradei europei. Premiul special al concursului a fot obtinut de elevii Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, ce au reprezentat Italia.

Anul acesta, parade europei s-a desfasurat la Alexandria. Cea de-a 11 – a editie a avut loc sambata, 11 iunie, in centrul orasului. In cadrul concursului, fiecare liceu din Teleorman a reprezenta cate o tara, ce a fost aleasa in urma cu cateva luni, in urma tragerii la sorti. In competiţie au intrat 20 de licee din Teleorman, fiecare reprezentand cate o tara a Uniunii Europene la care s-au adaugat Brazilia, Rusia, India si China
La fianlul concursului, premiul special, constând într-o excursie în ţara reprezentată a revenit anul acesta Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria ce au reprezentat Italia. Locul I, a fost ocupat de elevii Colegiului A.I. Cuza si cei ai Colegiului Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, ce vor merge trei zile intr-o excursie la Bruxelles. Premiul al doilea, o tabara de o saptamana pe litoralul romanesc, a fost obtinut de elevii Liceului Teoretic Zimnicea, Colegiului National “A D Ghica” din Alexandria si cei ai Liceului Teoretic “Marin Preda” din Turnu Magurele. Pe a treia pozitie a clasamentului s-au clasat elevii Liceului Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga, Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Rosiorii de Vede si Liceului Teoretic Videle, acestia urmand sa mearga, timp de o saptamana intr-o tabara la munte. Restul eleviilor care nu s-au situate pe podium, au primit din partea organizatorilor o excursie de 3 zile la mare. Elevii implicati in concurs, alaturi de profestorii coordonatori, au incerecat sa puna cat mai bine in scena, tarile pe care le-au reprezentat.