Liviu Vasilica a fost comemorat de autoritatile judetene

Liviu Vasilica

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Familia, prietenii si autoritatile, au asistat astazi la comemorarea celor 11 ani de la trecerea in nefiinta a regretatului Liviu Vasilica. Ceremonia a avut loc la statuia ridicata in cinstea artistului din fata palatului administrative din Alexandria.

Asa a inceput marcarea celor 11 de la trecerea in nefiinta a mareului rapsod al cantecului popular teleormanean, Liviu Vasilica. La monumentul dedicat lui, la ceremonia de astazi, au luat parte familia, prietenii, atoritatile si simplii cetateni. Alaturi de cei prezenti, a fost si un sobor de 3 preoti care a oficiat slujba de pomenire.
Alaturi de familia Vasilica s-a aflat prefectul judetului, Carmen Daniela Dan, care si-a adus aminte cum l-a cunosct pentru prima data pe Liviu Vasilica.
La comemorare, au fost alaturi si prietenii apropiati. Acestia au amintit de omul Liviu Vasilica.
Prezenta la eveniment, sotia rapsodului popular, cu lacrimi in ochi a amintit ca Liviu Vasilica, nu a dorit niciodata sa paraseasca judetul.
Fiul artistului, Florin, a mentionat ca tatal sau a fost, este si va ramane un ambasador al muzicii populare teleormanene.Liviu Vasilica a murit pe data de 19 octombrie 2004, la varsta de 54 de ani. Cu doua saptamani inainte de moarte, Liviu Vasilica a fost internat in sectia de Terapie intensiva a Spitalului Fundeni din Bucuresti, cu ciroza in ultimul stadiu. Medicii, insa, nu i-au putut salva viata.