Muzica populara a rasunat la marginea comunei Orbeasca de Sfanta Marie

Ziua comunei Orbeasca

Evenimente

Zeci de tineri, iubitori de folclor, dansatori în diferite ansambluri populare, atât din Teleorman, cât și din Olt și Dolj au urcat pe scena amplasată în târgul de la Orbeasca, cu ocazia zilei comunei, care are loc în fiecare an pe 15 august, de Sf. Mărie. Aceștia au deschis practic seara de spectacol, oferit de nume consacrate ale muzicii populare.

Sute de oameni din Orbeasca, dar și din localitățile limitrofe au fost prezente la spectacolul oferit de Primărie, cu ocazia Zilei comunei. Așa cum i-a obișnuit de câțiva ani, primarul Gheroghe Budică aduce în fața consătenilor săi artiști de muzică populară cunoscuți și îndrăgiți de români, dar, în același timp, invită și ansambluri de dansuri folclorice, pentru a-i face cunoscuți și pentru ca oamenii să nu uite tradițiile și obiceiurile strămoșești.
Vizibil emoționat, dar, în același timp încântat de prezența numeroasă a consătenilor a urcat pe scenă primarul localității.
Alături de autoritățile locale, la eveniment au participat și autorități județene, Dănuț Cristescu a răspuns afirmativ invitației de a fi în mijlocul teleormănenilor.
Un călduros ”La mulți ani!”, dar și acordarea întreg sprijinului său necondiționat atât pentru primar, cât și pentru cetățeni le-a transmis și Adrian Gâdea.
Prima care a deschis seara de petrecere a fost Reli Sanda, cunoscută intreprtetă de muzică populară, colaboratoare a Ansamblului ”Doina Gorjului”. Nemai având nevoie de nicio prezentare, pe scenă a urcat marea noastră artistă Irina Loghin, al cărei recital a distrat, dar în același timp a alinat sufletele spectatorilor.
Revederea cu publicul și oamenii cunoscuți din Teleorman a fost o plăcere pentru marea doamnă a muzicii populare, chiar dacă nu a mai ajuns pe meleagurile noastre de câțiva zeci de ani. Aceasta le-a cântat teleormănenilor cu aceeași voioșie și plăcere cu care o face de fiecare dată când urcă pe scenă, ba, chiar a și glumit cu publicul.
Pentru că spectatorii au cerut piesa ”casa părintescă nu se vinde”, doamna muzicii populare a dorit să o cânte fără acompaniament muzical, ca pe o rugăciune.
A fost un moment emoționant, un moment plin de încărcătură sufletească, vorbele acestei melodii ajungând ușor la inimile celor prezenți. Dacă această piesă a fost despre familie și părinți, a urmat o altă melodie patriotică, despre o Românie cum a fost odată.
Spectacolul s-a încheiat aproape de miezul nopții, tot pe ritmuri folclorice, interpretate de cunoscutele artiste Claudia Torop și Corina Dragomir.