Orasele Videle si Leascovite s-au infratit

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inca o infratire intre 2 orase a avut loc zilele acestea. Administratia orasului Videle, judetul Teleorman, a semnat pactul de infratire cu cel bulgaresc , Leascovite.

Zilele acestea inca un oras din judetul Teleorman a semnat protocolul de infratire cu un altul din Bulgaria. Astfel ca o delegatie din orasul Videle, alaturi de primarul Nicolae Badanoiu, a poposit in cel bulgaresc, Leascovite, pentru a semna infratire. Pentru ca au fost musafiri cei din Teleorman, au fost primiti de gazde asa cum se cuvine cu traditionala paine cu sare, dupa care au fost intonate imnurile celor 2 popoare.
Dupa primirea frumoasa , alesii locali din Lascovite au trebuit sa supuna la vot aceasta infratire, care a trecut cu unanimitate de voturi, dupa care primarul din Videle si cel gazda, au semnat actul prin care se recunoaste unirea celor 2 comunitati.
Nicolae Badanoi, primarul din Videle, a tinut sa le multumeasca celor din Leascovite, declarand ca este o onoare pentru el acest eveniment.
Prin aceasta unificare cele 2 orase vor pune in aplicare mai multe proiecte commune. Imediat ce se va deschide sesiunea de depunere a celor transfrontaliere, se va depune la ministerul de resort un proiect prin care se doreste moderinzarea caselor de cultura atat din Videle cat si din Leascovite.