Parada portului si dansului popular in centrul municipiului Rosiorii de Vede

Parada portului

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O multime de copii si tineri au prezentat cu mandrie, la Rosiorii de Vede, cele mai frumoase costume populare romanesti specifice zonei.

La "Parada portului si dansului popular" desfasurata pe strada Rahovei au fost prezente grupuri de dansatori din Rosiorii de Vede, Maldaieni, Beuca si Dracsanei care s-au remarcat prin autenticitatea costumelor si a calitatilor artistice.
Parada portului si dansului popular a deschis, sambata, seria manifestarilor artistice organizate cu ocazia sarbatorii locale "Zilele municipiului Rosiorii de Vede". Grupuri de copii si tineri din mai multe localitati, in superbe costume populare au oferit un spectacol autentic romanesc in centrul municipiului.
Parada portului popular a fost urmata de concursul zonal "Rosiori Dance&Voice", sectiunea dans si muzica populara unde tinerele talente s-au remarcat si la aceasta a doua editie.
Din cauza ploii torentiale, organizatorii au decis ca festivitatea de premiere sa se desfasoare la Casa municipala de cultura.
Toti concurentii, solisti, grupuri vocale si ansambluri de dansuri populare au primit premii din partea juriului si a organizatorilor evenimentului. Un premiu special a fost acordat Fluierasilor de la Beuca pentru originalitatea costumului popular.