Peste 1000 de credinciosi la sfintirea bisericii de la Manastirea Cosoteni

Sfintirea Manastirii Cosoteni

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 1000 de pelerini au poposit, ieri, la Manastirea Cosoteni pentru a lua parte la resfintirea Bisericii Sfantul Dimitrie, ridicata in urma cu 370 de ani de Matei Basarab. Slujba de sfintire a fost oficiata PS Parinte Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului.

Biserica asezamantului monahal de la Cosoteni a fost resfintita, ieri, dupa 370 de ani de la ctitorire. Slujba de tarnosire a fost oficiata de PS Parinte Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului, alaturi de un sobor de preoti si diaconi. Stravechiul lacas de cult, ridicat de Matei Basarab a trecut de-a lungul vremii prin numeroase transformari si a fost inclusa in lista monumentelor istorice de interes national. Evenimentul istoric si religios de ieri a atras peste 1000 de pelerini care au asteptat minute in sir sa poata trece prin altar.
In cadrul evenimentului religios de la Manastirea Cosoteni, tanarul teolog Adrian Sima a fost hirotonit pe seama manastirii diacon si va sluji alaturi de ceilalti preoti in biserica asezamantului monahal. Toti pelerinii perezenti la sjujba de sfintire a Bisericii Manastirii Cosoteni au primit cate o portie de sarmale si un pahar cu vin in semn de binecuvantare a sfintilor ocrotitori ai bisericii, Sfantul Dimitrie, Izvoratorul de mir si Sfantul Efrem cel Nou, facatorul de minuni. Si dupa incheierea slujbei de sfintire pelerini din Bucuresti, Caracal, Giurgiu au continuat sa soseasca la Manastirea Cososteni, multi dintre ei in grupuri organizate iar pana seara numarul credinciosilor care au trecut pragul manastirii ajunsese la 1500.