Pregatiri pentru hramul de primavara la Manastirea Cosoteni

Pregatiri pentru hram

Evenimente
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asezamantul monahal de la Cosoteni se pregateste de sarbatoarea Sfantului Efrem cel Nou, ocrotitorul manastiri cand are loc si hramul de primavara. Programul slujbelor oficiate cu prilejul acestei sarbatori vor incepe vineri seara cand la manastire va fi primita racla cu un fragment din moastele Sfantului Efrem cel Nou.

Sarbatoare mare pe 4 si 5 mai, la Maanastirea Cosoteni cand va fi sarbatorit unul dintre ocrotitorii asezamantului monahal, Sfantul Efrem cel Nou. Acum se fac ultimele pregatiri pentru sarbatoarea hramului si primirea raclei cu un fragment din moastele Sfantului Efrem cel Nou, asteptate sa sosseasca la manastire vineri, la orele 17, cand va avea loc si o procesiune religioasa, urmata de slujba privegherii. Sambata, Sfanta Liturghie va fi oficiata in altarul de vara, de PS. Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului.
Sfantul cuvios Mucenic Efrem cel nou a devenit al doilea ocrotitor al Manastirii de la Cosoteni, in urma cu trei ani si de atunci pe data de 5 mai se sarbatoreste hramul de primavera. Ca de fiecare data,la ceas de mare sarbatoare crestina, credinciosii se indreapta catre Manastirea Sfantul Dimitrie din localitatea Cosoteni, un loc incarcat de istorie si credinta. Vineri seara, aici sunt asteptati o multime de credinciosi in toate colturile judetului, dar si din tara care vin sa se roage la Sfantul Efrem cel Nou.